May blij met vertrouwen van partijgenoten

De 59-jarige Britse minister van Binnenlandse Zaken Theresa May is erg vereerd met de taken die haar worden toebedeeld. Dit zei maandag een politieke bondgenoot van aankomend premier May, Conservatief parlementslid Chris Grayling. Grayling zei dat May spoorslags van Birmingham naar Londen is vertrokken, nadat maandag bekend was geworden dat de enige nog overgebleven kandidaat voor het leiderschap van partij en kabinet Andrea Leadsom, zich terugtrok.

May moet nu premier David Cameron opvolgen. Camerons loopbaan als regeringsleider begin in mei 2010 strandde in het referendum van 23 juni over lidmaatschap van de EU. Mays enig overgebleven rivaal in de strijd om het leiderschap van de Conservatieven, de 53-jarige Leadsom, trok zich maandag terug uit de race. Leadsom zei dat de partij snel een nieuwe premier nodig heeft om het land uit de Europese Unie te loodsen (brexit) en dat ze May steunt.

De partij formaliseert naar verwachting maandag de kandidatuur van May en dan kan Cameron naar de koningin om zijn ontslag in te dienen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement