Mars van de Levenden Auschwitz uitgesteld om coronavirus

Mars van de Levenden Auschwitz uitgesteld om coronavirus ANP

De jaarlijkse Mars van de Levenden tussen de concentratiekampen Auschwitz en Birkenau wordt vanwege het coronavirus voor het eerst uitgesteld. De organisatie zegt dat wordt gevreesd voor het welzijn van Holocaustoverlevenden en andere deelnemers.

De herdenkingsmars zou in april plaatsvinden en is nu voor onbepaalde tijd uitgesteld. De mars wordt sinds 1988 georganiseerd. Er komen jaarlijks duizenden mensen uit tientallen landen op af. Holocaustoverlevenden, jongeren en prominenten lopen dan van Auschwitz naar Birkenau, een tocht van ongeveer 3 kilometer.

Nazi-Duitsland vermoordde tijdens de Tweede Wereldoorlog ruim een miljoen mensen in Auschwitz-Birkenau in bezet Polen. De meeste slachtoffers waren joden uit Europese landen.

In Polen zijn tot dusver zeventien besmettingen met het nieuwe coronavirus vastgesteld. Het zou vooral gaan om mensen die in het buitenland zijn geweest. De autoriteiten gaan extra controleren aan de grens met Duitsland en Tsjechië en roepen mensen op grote bijeenkomsten af te blazen.

home
net-binnen
menu