Lavrov: schandalige Engelse provocaties

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zei woensdag dat het onmogelijk is de ,,schandalige provocaties door Engelse voetbalfans'' bij het EK voetbal in Frankrijk te negeren. ,,We kunnen onze ogen niet sluiten voor de absoluut provocerende acties van supporters uit andere landen'', zei Lavrov in het parlement.

,,U hebt waarschijnlijk de schandalige beelden op televisie gezien waarbij op de Russische vlag werd gestampt en beledigingen werden geschreeuwd over het Russisch politiek leiderschap en over vooraanstaande Russische sporters'', citeerde persbureau RIA de minister.

Kremlin-woordvoerder Dmitri Peskov liet afzonderlijk hiervan weten dat de Russische regering hoopt dat er geen verdere ,,excessen'' zullen zijn en dat de onderzoeken naar het voetbalgeweld evenwichtig zijn.

De Russische minister van Sport, Vitali Moetko, zei eerder woensdag dat hij niet kan uitsluiten dat Russische voetbalfans bij meer geweld worden betrokken, omdat ze voortdurend worden geprovoceerd, meldde persbureau TASS.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement