Joe Biden krijgt steun van oud-rivalen

Joe Biden krijgt steun van oud-rivalen ANP

In zijn poging presidentskandidaat te worden namens de Democraten heeft Joe Biden openlijk de steun gekregen van een aantal oud-rivalen. Aan de vooravond van Super Tuesday, waarbij in veertien staten wordt gestemd, hield Biden een bijeenkomst in Dallas in Texas. Daar werd hij aangekondigd door de Amerikaanse senator Amy Klobuchar die eerder op de dag uit de Democratische voorverkiezingen stapte.

Tijdens de bijeenkomst verscheen ook Beto O'Rourke die zijn steun aan Biden bekendmaakte. Het voormalige lid van het Huis van Afgevaardigden stapte zelf begin november uit de strijd om de Democratische nominatie, nadat hij voor zijn gevoel onvoldoende steun had om echt een kanshebber te worden.

De oud-burgemeester Pete Buttigieg van South Bend was maandag ook in Dallas, maar verscheen niet op de bijeenkomst. Ook Buttigieg steunt nu Biden, nadat hij zondag bekendmaakte dat hij uit de race is gestapt om de kandidatuur van de Democraten.

Door zich achter Biden te scharen, hopen de oud-kandidaten en gematigde Democraten dat hij weet te winnen van de linkse Bernie Sanders, die samen met Biden aan de leiding gaat in de voorverkiezingen.

home
net-binnen
menu