Italië breidt coronamaatregelen uit tot het hele land

Italië breidt coronamaatregelen uit tot het hele land ANP

De Italiaanse regering heeft de maatregelen om de coronacrisis te bestrijden uitgebreid tot het hele land. Dat heeft premier Giuseppe Conte maandag bekendgemaakt. Alle scholen en universiteiten in het land gaan met ingang van dinsdag tot 3 april dicht. Ook sportwedstrijden gaan voorlopig niet door en de bewegingsvrijheid wordt ingeperkt. "Blijf thuis", raadt Conte de Italianen aan.

Conte trof amper twee dagen geleden vergaande noodmaatregelen in de noordelijke regio Lombardije, de brandhaard van de ziekte Covid-19 met de meeste dodelijke slachtoffers, en de nabijgelegen provincies. Nu geldt de 'lockdown' voor heel Italië. Dat betekent het einde van de indeling in 'rode' en 'gele' gevarenzones. Volgens de premier is het risico van besmetting met het gevreesde longvirus, waartegen nog geen vaccinatie bestaat, groot van noord tot zuid.

Italië kampt met een snel stijgend aantal corona-slachtoffers. Inmiddels nadert het aantal geregistreerde besmettingsgevallen de 10.000, tot dusver zijn 463 personen overleden. Daartegenover staat dat ook 724 patiënten genezen zijn verklaard.

home
net-binnen
menu