Islamitische Staat claimt aanslag op sikh-tempel in Kabul

Islamitische Staat claimt aanslag op sikh-tempel in Kabul ANP

De terreurbeweging Islamitische Staat heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor een aanslag op een sikh-tempel in Kabul. Gewapende mannen hebben in de Afghaanse hoofdstad de tempel aangevallen en zeker 150 mensen in gijzeling genomen volgens de autoriteiten. Bij de aanval zou op zijn minst een kind zijn gedood. Zeker vijftien mensen raakten gewond volgens de autoriteiten.

De aanvallers drongen vroeg in de ochtend de tempel binnen waar op dat moment zoals elke dag een religieuze bijeenkomst was. Afghaanse veiligheidstroepen hebben het pand omsingeld.

De Taliban ontkennen iets met de aanval te maken te hebben. Ongeveer twee jaar geleden vielen strijders van Islamitische Staat een bijeenkomst van sikhs in de provincie Nagarhar aan. Daardoor kwamen negentien mensen om het leven. De oostelijke provincie Nagarhar is de uitvalsbasis van IS-terroristen, die ook door de Taliban worden bestreden.

Sikhs hebben een tolerante geloofsovertuiging die stamt uit de regio Punjab die nu is verdeeld onder India en Pakistan. De meeste sikhs wonen daar. Sikhs geloven dat er één God is en beklemtonen de gelijkwaardigheid van mensen, wat voor religie die ook aanhangen.

home
net-binnen
menu