Hoogste aantal coronabesmettingen in Rusland sinds februari

Hoogste aantal coronabesmettingen in Rusland sinds februari ANP

Rusland heeft zondag 14.723 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Dat is het hoogste aantal voor één dag sinds 13 februari.

Van het nieuwe aantal coronagevallen waren er 7704 in Moskou, aldus de gezondheidsautoriteiten. De laatste keer dat er in de Russische hoofdstad meer besmettingen waren geregistreerd, was 24 december.

Rusland sloeg zichzelf eerder op de borst voor zijn aanpak van de pandemie en de snelle ontwikkeling van een vaccin, maar de toon is nu anders vanwege de forse toename van het aantal coronabesmettingen. Het land kondigde daarom de heropening van speciale Covid-ziekenhuizen aan om de groeiende toestroom van patiënten aan te kunnen.

Burgemeester Sergej Sobjanin van Moskou meldde zaterdag dat hij een 'niet-werk week' invoert om een verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Tussen 15 en 19 juni komt het werk in de Russische hoofdstad goeddeels stil te liggen.

Verder moeten alle horecagelegenheden in Moskou tot 20 juni elke dag om 23.00 uur sluiten. Ook gaan alle speelplaatsen en sportveldjes in de parken voorlopig op slot.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland