Gewonden door vliegtuigcrash Zuid-Afrika

Zo'n twintig mensen zijn gewond geraakt door een vliegtuigcrash bij de Zuid-Afrikaanse stad Pretoria. Het gaat om een toestel dat binnenkort naar het Aviodrome in Nederland zou komen, meldt het luchtvaartthemapark.

,,Uit de eerste meldingen blijkt dat ongeveer twintig mensen verwondingen hebben opgelopen'', meldt hulpverleningsdienst ER24. De verwondingen zouden uiteenlopen van licht tot zeer ernstig. Het Zuid-Afrikaanse News24 bericht dat de piloot er slecht aan toe zou zijn. Hij zit volgens hulpverleners nog steeds vast in de cockpit.

,,Ontzettend geschrokken zijn wij dat de Convair 340, het toestel dat binnenkort naar Aviodrome zou komen, tijdens het opstijgen van een testvlucht in Zuid-Afrika is neergestort'', meldt het Aviodrome op Facebook. ,,Onze prioriteit ligt nu bij het in veiligheid stellen van alle betrokkenen.''

Rond 12 juli zou het vliegtuig starten met de vlucht vanuit Zuid-Afrika. Aangezien de Convair geschikt is voor voornamelijk korte en middellange afstanden zouden er op weg naar Nederland diverse tussenstops zijn. De route was gepland vanuit Zuid-Afrika via Zambia, Oeganda, Soedan, Egypte, Kroatië en Oostenrijk naar Lelystad. Een ervaren crew zou het toestel vliegen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement