Franse brandstofopslagplaatsen ontzet

Op één na zijn alle brandstofopslagplaatsen in Frankrijk door de politie ontzet. De door betogers opgeworpen blokkades zijn er verwijderd, meldde het ministerie van Transport volgens Franse media. Een opslagplaats in Gargenville, tussen Parijs en Rouen, is in handen van stakend personeel. Het 'deblokkeren' van de brandstofopslagplaatsen betekent dat de bevoorrading van benzinestations weer hersteld kan worden. Dat verloopt goed volgens het ministerie.

Afgelopen week zijn door blokkades brandstoftekorten ontstaan. De vakfederatie CGT heeft de acht raffinaderijen en circa tachtig brandstofopslagplaatsen als doelwit gekozen in een poging het land lam te leggen. Franse media schatten vrijdag dat meer dan een derde van de benzinestations tekorten heeft aan benzine of diesel. Het land telt ruim 11.000 tankstations. De grootste problemen zijn ontstaan in het noorden en westen van het land.

Volgens de laatste meldingen zijn twee raffinaderijen in het land nog in bedrijf. Beide staan ten noordwesten van Marseille.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement