'Frankrijk laat zich niet destabiliseren'

De Franse premier Manuel Valls heeft vrijdag na crisisberaad gezegd dat zijn land zich niet door terroristen laat destabiliseren. ,,Het doel van terroristen is angst en paniek te zaaien en de dreiging van terrorisme is een zware last voor Frankrijk. Maar dat is een grote natie en een grote democratie die zich niet van de wijs laat brengen'', zei Valls na de derde grote terroristische aanslag in het land anderhalf jaar tijd.

Valls heeft vrijdag deelgenomen aan de defensieraad. Die had Franse president François Hollande bijeengeroepen naar aanleiding van het bloedbad in Nice donderdag op de nationale feestdag. Behave Hollande en Valls zitten de minister Defensie Jean-Yves Le Driant, de minister van Binnenlandse Zaken Bernard Cazeneuve en de top van de strijdkrachten in de defensieraad.

In Nice heeft donderdagavond een 31-jarige Fransman van Noord-Afrikaanse komaf met een vrachtauto bestemd voor gekoeld vervoer een slachting aangericht op de Promenade des Anglais, waar een menigte voor het vuurwerk was verzameld. Hollande heeft het bloedbad waarbij zeker 84 doden vielen vrijdag als terroristische aanslag bestempeld.

De truck zou dinsdag in een gemeente grenzend aan Nice, Saint-Laurent-du-Var, voor enkele dagen zijn gehuurd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement