FBI en Apple verschijnen 1 maart voor Congres

De FBI en de juristen van Apple verschijnen op 1 maart voor het Amerikaanse Congres om te spreken over de iPhone die in december bij de aanslag in San Bernardino door een terrorist is gebruikt. De telefoon moet worden ontgrendeld om er informatie vanaf te kunnen halen, maar Apple weigert op een verzoek daartoe van de FBI in te gaan.

De hoorzitting moet een uitweg bieden uit de welles-nietessituatie waarin de federale overheid en het bedrijf nu verkeren. Het Congres wil dat deze woordenstrijd niet verder escaleert. Het juridisch comité van het Congres deelde donderdag mee dat FBI-directeur James Comey en de hoogste juridische man van Apple, Bruce Sewell, naar Washington komen, zo schrijft de krant The Washington Post.

Het computerconcern heeft donderdag bij de federale rechter een verklaring afgegeven waarin het toelicht waarom het de FBI niet ter wille wil zijn. De kern van het betoog is dat het bedrijf bang is voor een precedent en vaker kan worden gedwongen tot het ontgrendelen van een telefoon als het één keer zou toegeven. Dat zou het vertrouwen van de consument in het product en het bedrijf ondermijnen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement