Enkele Republikeinen nemen afstand van Trumps fraudebewering

Enkele Republikeinen nemen afstand van Trumps fraudebewering ANP

Een aantal gekozen Republikeinse functionarissen heeft afstand genomen van de beweringen van de Amerikaanse president Donald Trump dat er gefraudeerd zou zijn bij de huidige verkiezingen. De president herhaalde donderdagavond zijn ongefundeerde beschuldigingen van verkiezingsfraude aan het adres van de Democraten tijdens een persconferentie vanuit het Witte Huis.

"Dit wordt echt gestoord", zei Adam Kinzinger, een Republikeins congreslid uit Illinois. Legitieme zorgen over fraude moeten volgens hem via het rechtssysteem worden aangepakt. Hij keurde het verspreiden van "desinformatie" af. Senator Pat Toomey uit Pennsylvania zei dat hij geen enkel bewijs van fraude ziet.

"De uitspraken van de president vanavond, die ons democratische proces ondermijnen, kunnen niet verdedigd worden. Amerika telt de stemmen en we moeten de resultaten accepteren zoals we altijd hebben gedaan", zei de Republikeinse gouverneur van Maryland Larry Hogan.

Congreslid uit Michigan Paul Mitchell hekelde de uitspraken van Trump. "Als iemand bewijs van wangedrag heeft, moet dat worden voorgedragen en opgelost. Al dat op een andere manier wordt gedaan, schaadt dit de integriteit van onze verkiezingen en is dat gevaarlijk voor onze democratie."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Buitenland