EP staat stil bij terreuraanslagen Brussel

Het Europees Parlement heeft bij de opening van de zitting in Straatsburg maandagmiddag stilgestaan bij de terreuraanslagen in Brussel op 22 maart. ,,Een zwarte dag voor België, een zwarte dag voor Europa'', zei voorzitter Martin Schulz.

Hij noemde de aanslagen ,,een gruweldaad, onmenselijk''. Schulz wees erop dat de ,,moordenaars'' hun acties ,,doelbewust'' hebben gericht tegen onschuldige mensen in Brussel. ,,Deze meertalige, kosmopolitische en tolerante stad is de belichaming van onze open Europese maatschappij'', aldus Schulz. Hij riep dan ook op om ,,ons gezamenlijk te verzetten tegen angst en ons niet te laten besmetten'' door terreur.

Op dinsdag 22 maart bliezen drie terroristen zich op in Brussel: twee op de luchthaven Zaventem en een in een metrostel ter hoogte van station Maalbeek. 32 mensen kwamen om en meer dan 300 raakten gewond.

Namens het EP betuigde Schulz zijn medeleven met de families van de slachtoffers. Na zijn korte speech hielden de parlementariërs een minuut stilte ter nagedachtenis.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement