Dreiging scholen Los Angeles mogelijk grap

De dreiging die dinsdag leidde tot de sluiting van alle openbare scholen in Los Angeles berust hoogstwaarschijnlijk op een grap. Dit hebben een aantal federale functionarissen gezegd.

De functionarissen, die anoniem wilden blijven, sluiten daarmee aan op een evaluatie van de commissaris van politie in New York. Die noemde de beslissing van de autoriteiten in Los Angeles alle leerlingen naar huis te sturen een overdreven reactie. New York had eenzelfde dreiging ontvangen, maar de politie daar nam het niet serieus.

Meer dan duizend openbare scholen in Los Angeles sloten dinsdag de deuren vanwege een 'geloofwaardige' terreurdreiging. De dreiging kwam via een e-mail binnen bij onder anderen een bestuurslid van een school. Het op een na grootste schooldistrict in de Verenigde Staten telt 640.000 leerlingen. Het besluit tot sluiting werd ,,uit voorzorg'' genomen door het schoolbestuur.

Veilig

,,Ik denk dat het belangrijk is deze voorzorgsmaatregel te nemen in het licht van wat er onlangs is gebeurd'', zei een politiewoordvoerder. Hij doelde op de schietpartij in San Bernardino, waar veertien mensen omkwamen.

,,Voor het einde van de dag wil ik dat iedere school is doorzocht om er zeker van te zijn dat het veilig is voor de kinderen en personeel komende woensdag.'' In het dreigement werden rugzakken en andere pakketten genoemd.

Op een persconferentie in Los Angeles riepen de autoriteiten de bevolking op het besluit om de scholen te sluiten niet te bekritiseren als achteraf blijkt dat er niets aan de hand is. ,,Kritiek is makkelijk als je geen verantwoordelijkheid hebt voor de veiligheid van de leerlingen en staf.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement