Doden door raketaanval op kliniek in Jemen

Zeker vier mensen zijn zondag gedood door een raket die in het noorden van Jemen op een kliniek neerkwam. Tien mensen raakten gewond, meldde Artsen Zonder Grenzen (AZG) die de kliniek ondersteunt.

Volgens de organisatie zijn drie gewonden medewerkers van Artsen Zonder Grenzen. Twee van hen verkeren in kritieke toestand. Meerdere gebouwen van het Shiara- ziekenhuis raakten zwaar beschadigd. AZG werkt sinds november in het ziekenhuis. Al het personeel en de patiënten zijn inmiddels geëvacueerd naar een ziekenhuis in Saada.

De internationale medische groep kon niet zeggen wie de raket had afgeschoten. Maar dit is al het derde ernstige incident in Jemen in de laatste drie maanden met een ziekenhuis waar Artsen Zonder Grenzen werkt. Op 27 oktober raakte een door Saudi-Arabië geleide luchtaanval een medisch centrum in hetzelfde gebied. Dat verwoestte het gebouw en verwondde twee medewerkers. Een ziekenhuis in Taiz was op 3 december geraakt, met negen gewonden als gevolg.

,,Wij veroordelen dit incident dat een verontrustend patroon van aanvallen op essentiële medische diensten bevestigt'', zei AZG-directeur Raquel Ayora. ,,Eens te meer zijn het de burgers die de dupe van deze oorlog zijn.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement