Doden door overstromingen in West Virginia

Overstromingen in de Amerikaanse staat West Virginia hebben aan ten minste twintig mensen het leven gekost. Honderden anderen konden ternauwernood uit hun ondergelopen huizen worden gered. Zo'n 66.000 inwoners van de bergachtige staat zitten zonder stroom.

De overstromingen zijn de ergste in meer dan een eeuw. ,,De schade is wijdverspreid en vernietigend'', aldus gouverneur Earl Ray Tomblin, die voor het grootste deel van zijn staat de noodtoestand heeft uitgeroepen.

De overstromingen worden veroorzaakt door zware regenbuien die vooral donderdag voor enorme hoeveelheden water zorgden. West Virginia kreeg in een dag een kwart van de gemiddelde jaarlijkse regenval te verwerken. Rivieren traden op veel plaatsen buiten hun oevers, waardoor diverse dorpen en stadjes blank kwamen te staan. Op sommige plaatsen steeg het waterniveau binnen de kortste keren met liefst 3 meter.

Vrijdag nam de regenval sterk af en naar verwachting bereiken de rivieren weer snel hun normale waterniveau. De hulp- en reddingsoperatie duurt waarschijnlijk nog het hele weekeinde.

Het noodweer maakt deel uit van een front dat over het middenwesten van de Verenigde Staten trekt en daar tornado's veroorzaakt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement