Doden door bombardement Jemen

Zeker 26 mensen zijn donderdag omgekomen door luchtaanvallen op de belangrijke Jemenitische havenstad Hodeidah. Zeker een van de bommen ontplofte bij een belangrijk ziekenhuis in de stad. ,,Het is pijnlijk om te zien. Bij de poorten van het ziekenhuis liggen overal lichaamsdelen'', zei een getuige.

Een medewerker van hulporganisatie Save the Children, dat het ziekenhuis steunt, zei dat lichamen op straat lagen. Het Rode Kruis liet weten medische apparatuur naar het ziekenhuis te sturen. Er zouden zeker 50 mensen in kritieke toestand zijn opgenomen na de aanval.

De luchtaanvallen zouden zijn uitgevoerd door de coalitie die onder leiding van Saoedi-Arabië tegen de Houthi-rebellen strijdt. De coalitie weerspreekt dat. Een woordvoerder beschuldigde op Al Arabiya TV de Houthi's ervan de burgers te hebben gedood. Medische bronnen zeggen dat minstens 26 mensen zijn omgekomen. Een nieuwsagentschap van de Houthi's bericht dat veertig doden zijn gevallen door de aanval.

Hodeidah is momenteel in handen van de Houthi's. De tegenstanders van de rebellen begonnen in juni een offensief om de belangrijke stad te veroveren, maar boekten weinig terreinwinst.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement