Doden bij belegering Nicaraguaanse kerk

Tijdens een belegering van een kerk in Nicaragua zijn volgens ooggetuigen twee mensen door sluipschutters doodgeschoten. De doden zijn zaterdag door het Rode Kruis geborgen vanuit de kerk ten zuidoosten van de hoofdstad Managua.

Vrijdagavond waren zo'n tweehonderd mensen, onder wie studenten, journalisten en geestelijken, de kerk in gevlucht na een aanslag op de Nationale Autonome Universiteit van Midden-Amerika door paramilitairen die banden hebben met de regering.

Een journalist van het Nicaraguaanse tv-kanaal 15, die ook in de kerk was, meldde dat de sluipschutters twaalf uur lang op de loer lagen. Aan de belegering kwam na bemiddeling van de katholieke kerk een einde.

Gewelddadige confrontaties tussen demonstranten, veiligheidstroepen en gewapende regeringsaanhangers hebben volgens mensenrechtenactivisten de afgelopen maanden het leven gekost aan zo'n 350 mensen. De regering spreekt van ongeveer vijftig doden.

Sinds half april wordt het Midden-Amerikaanse land geteisterd door geweld. De demonstranten eisen het aftreden van het socialistische staatshoofd Daniel Ortega, die sinds 2007 aan de macht is.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement