Dode en gewonden door aanslag bij ambassade VS in Tunesië

Dode en gewonden door aanslag bij ambassade VS in Tunesië ANP

Twee extremisten hebben een zelfmoordaanslag gepleegd bij de Amerikaanse ambassade in Tunesië. Daardoor kwam een agent om het leven en raakten meerdere politiemensen gewond, melden de autoriteiten.

De aanval is niet opgeëist.

De politie zegt dat kon worden voorkomen dat een aanvaller de ambassade binnenging. De andere dader reed op een motor. Een getuige vertelde een zware explosie gehoord te hebben. "We zagen de stoffelijke resten van een terrorist die op een motor richting de politie was gereden."

Terroristisch geweld

Een journalist zag op enkele meters van de poort van de diplomatieke post in het district Berges du Lac beschadigde voertuigen: een motor en een politiewagen. Ook lagen lichaamsdelen op de grond. Het ministerie van Binnenlandse Zaken meldt dat de twee aanvallers zijn omgekomen.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken toonde zich woedend over de aanval. Onder de gewonden was iemand die lokaal was ingehuurd door de ambassade. De VS doen samen met lokale autoriteiten onderzoek naar het incident.

Het Noord-Afrikaanse Tunesië is de afgelopen jaren herhaaldelijk opgeschrikt door terroristisch geweld. De laatste bomaanslagen dateren uit juni 2019. Jihadisten hadden het ook herhaaldelijk voorzien op buitenlanders. In 2015 kwamen tientallen toeristen om het leven bij aanvallen op het Bardo-museum in Tunis en een resort in Sousse.

home
net-binnen
menu