Cuba viert verjaardag Castro (90) uitbundig

Cuba viert de negentigste verjaardag van de gepensioneerde 'comandante' Fidel Castro uitbundig. De nacht van vrijdag op zaterdag stond in de hoofdstad Havana al geheel in het teken van Castro's negentigste, met vuurwerk, muziek en dans. Tal van Cubanen proostten op ,,nog eens negentig jaar'' onder de hoede van de hoogbejaarde communist, die het regeren sinds 2006 aan zijn broer Raúl laat.

Cuba loopt al dagen warm voor het verjaarsfeest. Dat werd luister bijgezet met de zoveelste fototentoonstelling over Castro's jonge jaren als rebellenleider, maar bijvoorbeeld ook met een recordsigaar van 90 meter ter ere van de bekendste sigarenroker ter wereld. Zaterdag moeten de feestelijkheden een hoogtepunt bereiken.

Het is de vraag of de jarige zich op het feest laat zien. Castro's gezondheid is broos en hij verschijnt nog maar zelden in het openbaar.

Castro lijkt nog altijd een zekere populariteit te genieten, al zijn veel Cubanen ook zeer ingenomen met de ontspanning die zijn pragmatische broer heeft gebracht. Raúl heeft onder meer toenadering gezocht tot de VS, de aartsvijand.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement