Crash Convair eist tweede leven, op de grond

De crash met de historische Convair in Zuid-Afrika heeft een tweede leven geëist. Het gaat om een Zuid-Afrikaan die aanwezig was in het gebouw waartegen het vliegtuig crashte. Dat laat Peter Mashaba van de South African Civil Aviation Authority (SAACAA) weten. Deze dienst onderzoekt het ongeluk.

Volgens Zuid-Afrikaanse media zijn er nog eens tien gewonden gevallen in dat gebouw. Drie Nederlandse medewerkers van het luchtvaartmuseum Aviodrome die in het toestel zaten, raakten door de crash lichtgewond. Een inzittende, een Zuid-Afrikaanse technicus, kwam om het leven, zo stelt Aviodrome. ,,Nog eens twee inzittenden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis", vertelt de woordvoerder. De drie Nederlanders zijn inmiddels uit het ziekenhuis.

Over het aantal inzittenden van het toestel bestond lange tijd twijfel. Volgens Aviodrome is nu definitief vastgesteld dat het om negentien inzittenden gaat.

De SAACAA doet met een team van zes mensen onderzoek naar het ongeluk. Het historische vliegtuig crashte vlak na het opstijgen. Op beelden is te zien dat er kort daarvoor rook uit een van de motoren kwam. Mashaba verwacht binnen een maand met een eerste rapport te komen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement