Clinton maakt zich klaar voor verkiezingen

Nu de verkiezingsrace bij de Amerikaanse Democraten bijna voorbij is, begint de partij zich voor te bereiden op de presidentsverkiezingen. Hillary Clinton is vrijwel zeker van de nominatie en daarom heeft ze vrijdag alvast campagneleiders aangesteld in drie belangrijke staten: Florida, Colorado en New Hampshire. Dat zijn swing states: er is geen duidelijke favoriet en de uitslag daar kan het verschil maken tussen winst en verlies in de presidentsverkiezingen.

De campagneleiders moeten in hun staten de strijd tegen de Republikeinse kandidaat gaan voorbereiden. De drie staten hebben al gestemd voor de Democratische voorverkiezingen. Clinton won in Florida, haar rivaal Bernie Sanders won in Colorado en New Hampshire.

Ook op andere fronten bereidt Clinton zich al voor op de presidentsverkiezingen. Zo voert ze volgende week campagne in Michigan en Ohio. Ook daar zijn de Democratische voorverkiezingen al geweest.

Om definitief de kandidaat van de Democraten te worden, moet Clinton 2384 gedelegeerden achter zich krijgen. Ze staat inmiddels op 2156 stemmen. Met andere woorden: 90 procent is binnen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement