Carnavalsoptocht afgeblazen in Rheinberg

De vluchtelingencrisis treft de viering van carnaval in Duitsland. De plaats Rheinberg, bij Duisburg, heeft uit angst voor problemen als in Keulen de carnavalsoptocht afgeblazen, meldden Duitse media donderdag. Het is de eerste stad in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen die het carnavalsfeest schrapt.

De gemeente en de voorzitter van de carnavalsvereniging, Paul van Holt, vrezen dat het niet kan worden uitgesloten dat zich toestanden voordoen zoals op oudejaarsavond in Keulen, de grootste stad van Noord-Rijnland-Westfalen. De optocht wordt afgezegd omdat er volgens Van Holt niet genoeg tijd is om aan de door de gemeente geëiste veiligheidsmaatregelen te voldoen. Vlak bij Rheinberg staat een asielzoekerscentrum en de stad vreest bezoek van ,,probleemgroepen'' tijdens de carnavalsviering.

Rond nieuwjaar hebben vooral jongeren uit het buitenland of van buitenlandse afkomst op grote schaal vrouwen beschimpt, betast en bestolen voor en in het station van Keulen. De omvang van deze misdaden en machteloosheid van de politie hebben het land geschokt.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement