Britse kinderboekenschrijfster vermoord

De al drie maanden vermiste Britse schrijfster van kinderboeken, Helen Bailey (51), is dood teruggevonden. Haar 55-jarige vriend is gearresteerd op verdenking van moord. Het begraven lijk van de schrijfster werd ontdekt in de tuin van haar huis in Royston, meldden Britse media dit weekend.

Forensische onderzoekers vond ook de resten van haar kleine hond Boris, met wie ze voor het laatst tijdens een wandeling was gezien. Volgens de politie wordt haar partner niet alleen voor moord aangeklaagd, maar ook voor tegenwerking van het onderzoek.

De man had in het openbaar een oproep gericht aan Bailey: ,,Helen, waar je ook bent, ik hoop dat je dit bericht hoort. We missen jou en Boris heel erg. Wat er ook is gebeurd, waar je ook bent, ik zal jou en Boris komen halen en je geven wat je nodig hebt.''

Bailey is in Groot-Brittannië bekend om haar boeken over de tienerjaren (Electra Brown) en van een blog (Planet Grief), waarin ze schreef over de dood van haar man. Die verdronk tijdens een vakantie in de Cariben in 2011. Haar nieuwe partner, een weduwnaar, ontmoette ze bij een praatgroep over verwerking van verdriet.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement