Brits parlementslid neergeschoten

Het Britse parlementslid Jo Cox is aangevallen in de plaats Birstall bij de stad Leeds in het graafschap Yorkshire. Ze zou zijn neergeschoten of -gestoken. Dat meldden Britse media donderdag. Haar kantoor bevestigde de aanval. De politie meldde dat een 52-jarige man was aangehouden.

Cox zit voor Labour in het Lagerhuis.

Het 41-jarige parlementslid raakte gewond en werd met een helikopter overgebracht naar een ziekenhuis in Leeds. Dat zou inmiddels door de politie worden bewaakt.

Kritieke toestand

Volgens Sky News hebben leden van haar partij verklaard dat Cox in kritieke toestand verkeert. De politie spreekt van een ,,vrouw van in de veertig'' die in kritieke toestand verkeert na een incident in Birstall.

Er zou ook een man gewond zijn geraakt. Wat er precies is gebeurd, is niet duidelijk. De aanval zou zijn gepleegd even voordat Cox een bijeenkomst in ging in de bibliotheek van Birstall.

Het kantoor van premier David Cameron toonde zich in een verklaring ,,zeer bezorgd'' over de aanval en staat inmiddels in contact met de familie van de parlementariër.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement