Bomaanslag treft voorstad Damascus

Een bomaanslag aan de zuidrand van Damascus heeft maandag minstens zes mensen het leven gekost. Gezien het aantal zwaargewonden blijft het waarschijnlijk niet bij dat zestal, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Volgens de Syrische regering is een ziekenhuis getroffen. De aanslag is later op de dag opgeëist door terreurbeweging Islamitische Staat.

Bij de aanslag kwamen enkele patiënten om het leven die vorige week nog in veiligheid waren gebracht uit twee door rebellen belegerde plaatsen in de noordelijke provincie Idlib, zei de Syrische hoofdonderhandelaar voor het vredesoverleg in Genève. ,,Het eiste de levens van tientallen onschuldigen'', zei Bashar Ja'afari. De oppositie ,,heeft besloten zich terug te trekken'' en ,,je kunt wel zien dat deze mensen niet meer zijn dan terroristen'', aldus de onderhandelaar.

Volgens het Observatorium, dat het conflict in Syrië verslaat met hulp van activisten te velde, werd de voorstad Sayeda Zeinab dit jaar al twee keer eerder getroffen. Sayeda Zeinab herbergt het grafmonument van Zeinab, de dochter van imam Ali. Het heiligdom is voor Syrische sjiieten de heiligste plaats van het land.

Hezbollah-zender al-Manar meldde dat een controlepost van het Syrische leger in de voorstad het doelwit was van de dader of daders, die zich zouden hebben bediend van een bomauto met explosieven.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement