Biden wint voorverkiezingen in Washington

Biden wint voorverkiezingen in Washington ANP

Voormalig vicepresident Joe Biden heeft de Democratische voorverkiezingen in de Amerikaanse staat Washington gewonnen. Dat zeggen diverse Amerikaanse media waaronder NBC, ABC en de New York Times. Persbureau Associated Press stelt op basis van 95 procent van het aantal uitgebrachte stemmen dat Biden 37,9 procent heeft en Bernie Sanders 36,4 procent.

Lange tijd zag het ernaar uit dat Sanders Washington naar zich toe zou trekken. Maar bij het tellen van de laatste stemmen zou blijken dat die overwegend naar de oud-vicepresident zijn gegaan. Bidens voorsprong zou inmiddels zo groot zijn dat hij door zijn naaste rivaal niet meer in te halen is.

De Democraten konden vorige week dinsdag in zes staten stemmen. Biden was al tot winnaar uitgeroepen in vier van deze staten en voegt daar naar alle waarschijnlijkheid nu Washington aan toe. Sanders heeft de meeste stemmen gekregen in het kleine North Dakota. Biden neem hiermee verder afstand in de Democratische nominatierace om presidentskandidaat te worden.