België sluit grenzen voor onnodig in- en uitreizen

België sluit grenzen voor onnodig in- en uitreizen ANP

België heeft aan zijn grensovergangen in- en uitreiscontroles ingevoerd op niet-essentiële verplaatsingen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dat meldt de minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Pieter De Crem. De maatregel is al ingegaan. "In het bijzonder worden de toeristische verplaatsingen naar België verboden en zullen grenscontroles voortaan van toepassing zijn", aldus De Crem. "Elke overtreding zal strikt worden gesanctioneerd."

Er geldt een reis- en samenscholingsverbod in België in verband met de coronacrisis. België grenst ook aan Duitsland, Luxemburg en Frankrijk.

Ook mensen die een vakantiewoning hebben in het land kunnen daar niet meer naartoe. "Elke verplaatsing naar de tweede verblijven op het Belgisch grondgebied is eveneens verboden. De federale politie en de lokale politiezones worden belast met de toepassing van deze beslissing", aldus De Crem. De bewindsman geeft om 17.00 uur een toelichting op het besluit.

De Belgische federale regering werd eerder deze week beëdigd met de opdracht de strijd tegen het coronavirus in goede banen te leiden. De demissionaire regering kreeg daarvoor zes maanden volmachten waardoor besluiten niet langs het parlement hoeven en snel maatregelen kunnen worden genomen.

home
net-binnen
menu