AzG: hoger dodental in Aleppo

Het dodental van de luchtaanvallen op een ziekenhuis in de Syrische stad Aleppo is opgelopen tot ten minste vijftig. Onder de doden zijn zes medici, zei hulporganisatie Artsen zonder Grenzen, die het hospitaal ondersteunde.

Het al-Quds-ziekenhuis, dat in het deel van de stad stond dat in handen is van de rebellen, werd in de nacht van woensdag op donderdag getroffen. Uit alle delen van de wereld kwamen geschokte reacties. Volgens de Verenigde Staten waren de luchtaanvallen het werk van de Syrische luchtmacht.

Op weinig plekken in het door oorlog verscheurde land leiden mensen zo'n hels bestaan als in Aleppo. De rebellen en regeringstroepen die allebei een deel van de stad in handen hebben bestoken elkaar dagelijks. Vrijdag werd opnieuw een ziekenhuis getroffen. Bij een moskee kwamen drie mensen om door mortiergranaten, die insloegen net op het moment dat de gelovigen het gebedshuis verlieten.

Rusland en de Verenigde Staten spraken vrijdag af dat vrijdag om middernacht een ,,regime van stilte'' moet ingaan, een term die eerder werd gebruikt voor een gevechtsstop in Oost-Oekraïne. Het bestand zou onder meer van toepassing moeten zijn op Aleppo, maar of de strijd daar ook echt wordt gestaakt is onduidelijk.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement