9 Italianen, 7 Japanners onder doden Dhaka

Onder de twintig doden van de gijzeling in Dhaka in Bangladesh zijn zeker negen Italianen en zeven Japanners. Dat hebben de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken en de Japanse kabinetschef zaterdag verklaard. Eén Italiaan wordt vermist.

Van de omgebrachte slachtoffers had één de Amerikaanse nationaliteit. Dat heeft het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt. Het gaat om een jonge vrouw uit Florida die studeerde aan Emory's Oxford College in Georgia. Ze is geboren in Dhaka en was op familiebezoek in gezelschap van een studiegenootje die wel een Bengaals paspoort had. Ook zij werd vermoord, evenals een 18-jarige Indiase van de Universiteit van Californië in Berkeley. Deze was naar Bangladesh gekomen om haar vader te zien.

Zwaarbewapende mannen bestormden vrijdagavond een chic Spaans restaurant. Alle Bengalen moesten opstaan en vertrekken, de buitenlanders moesten blijven. Uiteindelijk vonden er twintig de dood. Dertien mensen werden gered toen commando's zaterdag het pand binnenvielen en een einde aan de gijzeling maakten. Zes daders kwamen om, één werd gearresteerd.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement