130.000 Paraguayanen op de vlucht voor water

Naar schatting 130.000 mensen zijn door hevige regenval en hoge waterstanden in het Zuid-Amerikaanse Paraguay op de vlucht voor het water. De grote stromen van de rivieren Paraguay, Paraná, Quarai en Uruguay zijn door het extreem natte weer ver buiten hun oevers getreden en zorgen voor overlast in hun stroomgebieden in Argentinië, Brazilië, Paraguay en Uruguay.

Paraguayaanse media melden zaterdag dat in de hoofdstad Asunción meer dan 90.000 mensen door het water gedwongen werden hun woningen achter te laten. Elders in het land zijn naar schatting 40.000 mensen naar hoger gelegen gebieden gevlucht.

De Argentijnse stad Concordia, bijna 350 kilometer ten noorden van de hoofdstad Buenos Aires, is voor een groot deel onder het water van de rivier de Uruguay komen te staan. In Argentinië zijn circa 20.000 mensen geëvacueerd uit woningen bij rivieren.

De regens begonnen 18 december. Verscheiden media spreken van de ergste overstromingen in de regio in minstens dertig jaar tijd. De oorzaak zou het natuurverschijnsel El Niño zijn.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement