Zakenman verdacht van miljoenenfraude

Een Maastrichtse zakenman in onroerend goed is woensdag aangehouden op verdenking van miljoenenfraude. Het zou gaan om belastingfraude, valsheid en geschrifte en witwassen ter waarde van meer dan 2 miljoen euro. Fiscaal gezien komt het fraudebedrag zelfs uit op 5 miljoen, liet het Openbaar Ministerie donderdag weten.

De verdachte staat aan het hoofd van een groep vennootschappen die investeert in onroerend goed in Nederland en Duitsland. Hij zou voor vastgoedtransacties bemiddelingskosten in rekening hebben gebracht die moesten betaald aan een vennootschap op Cyprus. De Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst FIOD vermoedt echter dat die bemiddeling alleen op papier bestond. Er werd betaald voor diensten die niet werden uitgevoerd.

Over wat de man daarvan opstreek had hij belasting moeten betalen, maar dat liet hij tussen 2006 en 2014 achterwege.

FIOD

De FIOD heeft woensdag in samenwerking met de Belastingdienst een woning, drie bedrijfspanden en een accountantskantoor in Maastricht doorzocht.

In verband met deze zaak heeft de FIOD beslag gelegd op onroerend goed van de zakenman. Het gaat om zestig panden en parkeerplaatsen in Nederland en Duitsland. Ook is beslag gelegd op kunstvoorwerpen, sieraden, kostbare horloges en luxe auto's en op de tegoeden van ongeveer dertig bankrekeningen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement