Weer slaat om op tweede paasdag: regen, harde wind en natte sneeuw en een stuk kouder

FOTO ANP

Wie op tweede paasdag op pad gaat, moet rekening houden met felle buien en met harde wind. Ook wordt het maandag een stuk kouder dan zondag, doordat vanuit het noorden een portie zeer koude poollucht het land wordt ingevoerd.

De temperatuur zakt naar zo'n 4 tot 6 graden. In het westelijk en noordelijk kustgebied kunnen windstoten van 75 tot 90 kilometer per uur voorkomen. Op de Waddeneilanden kunnen in de avond windstoten tot 100 kilometer per uur voorkomen.

Prachtige buienwolken

Naast regen, valt er vooral hagel en vaak ook natte sneeuw. Tussen de buien door klaart het soms fel op en zijn soms prachtige buienwolken te zien. Even later trekt dan weer een bui over.

Even wit

Vooral tijdens een hagelbui kan het even wit worden, volgens Weerplaza. Als in de avond en nacht naar dinsdag een bui valt, kan het ook door wat sneeuwval wit worden. Dat zal met name in het binnenland het geval zijn. De buien zijn in de nacht naar dinsdag iets minder heftig. Tijdens opklaringen daalt landinwaarts dan ook de temperatuur tot rond of zelfs iets onder nul.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland