Websites met grof seksueel geweld uit de lucht gehaald

Websites met grof seksueel geweld uit de lucht gehaald ANP

Politie en justitie hebben websites uit de lucht gehaald waarop video's met zeer grof seksueel geweld werden aangeboden. De man achter de websites, getiteld 'DarkScandals', is opgepakt. Het gaat om een 32-jarige man uit Barendrecht. De rechter-commissaris in Rotterdam heeft donderdag bepaald dat hij voorlopig blijft vastzitten.

De sites waren zowel onder- als bovengronds actief, op het reguliere internet en op het darkweb. Volgens het Openbaar Ministerie bestond het aangeboden materiaal overwegend uit stuitende video's van onder meer echte verkrachtingen, mishandelingen en afpersingen, van veelal jonge vrouwen. Ook zijn er enkele kinderpornografische films verkocht of verspreid. De Barendrechter weerde materiaal dat in scène was gezet.

De websites waren zogeheten 'pay to view’-sites, waarbij de bezoeker tegen betaling video's of foto's kon verkrijgen. Klanten betaalden in bitcoins. Er hoefde niet te worden betaald als de gebruiker zelf materiaal uploadde, van gelijksoortige aard.

Fiscale misdrijven

FIOD en OM hadden de man ook al op de korrel in verband met twee fiscale misdrijven. Daarvoor zal hij ook worden vervolgd.

Het onderzoek naar de websites kwam op gang door informatie van Europol en opsporingsautoriteiten in de Verenigde Staten. Ook de Duitse politie heeft meegewerkt aan het onderzoek.

home
net-binnen
menu