Voorlopig geen STER voor Op1, RTL vervroegt Jinek

Voorlopig geen STER voor Op1, RTL vervroegt Jinek ANP

De hele eerste week dat de nieuwe talkshow Op1 op NPO1 wordt uitgezonden zit er geen reclame voor. Dat heeft STER-directeur Frank Volmer dinsdagavond gemeld. Het was eerst de bedoeling dat er alleen op maandagavond geen reclameblok voor het programma zou zitten, maar in overleg met de NPO is besloten Op1 de hele eerste week "vrij te houden", aldus Volmer. "We zetten met z'n allen de schouders er onder om het programma een succes te maken", stelt hij. In principe zouden in week 2 van Op1 wel weer reclames vóór het begin van de show te zien moeten zijn.

Op1 ging maandag de strijd aan met de talkshow van Eva Jinek op RTL4. Die zender vervroegde dinsdag de begintijd van haar talkshow van 22.20 uur naar 22.15 uur. Een woordvoerder van RTL kon dinsdagavond niet zeggen of het de bedoeling is dat Jinek voortaan elke dag vanaf 22.15 uur te zien zal zijn.

Op1 wordt elke werkdag door een ander duo gepresenteerd. Het eerste duo, Willemijn Veenhoven en Erik Dijkstra trok, maandagavond 100.000 kijkers meer dan Jinek op RTL4. In veel media wordt inmiddels structureel gesproken van een "talkshowoorlog". Vrijdag was de eerste aflevering van de talkshow van Jinek op RTL4, zij trok toen ruim 1,7 miljoen kijkers.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland