Vijftien jaar cel voor moord echtgenote

De rechtbank in Den Bosch heeft woensdag een 63-jarige Bosschenaar tot een gevangenisstraf van vijftien jaar veroordeeld voor de moord op zijn vrouw. Hij bracht zijn 64-jarige echtgenote om door met een hamer op haar hoofd te slaan en haar vervolgens te wurgen.

De dader zei vorig jaar november tot zijn daad te zijn gekomen omdat hij in financiële problemen zat waar zijn vrouw niet van op de hoogte was. Hij betwistte dat het om een moord ging, omdat hij geen vooropgezet plan zou hebben gehad haar om te brengen. Volgens de rechter had hij daar echter wel degelijk op voorhand over nagedacht.

Volgens de rechter projecteerde de dader zijn eigen problemen op zijn vrouw, evenals zijn wens om samen uit het leven te stappen. Verder woog de rechtbank mee dat de vrouw moeder was van acht kinderen en oma van elf kleinkinderen. ,,Voor hen betekent de dood een buitengewoon pijnlijk en onomkeerbaar verlies van een dierbare. De moord en de wijze waarop deze is gepleegd, hebben diep ingegrepen in het leven van haar kinderen, kleinkinderen en andere familieleden.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement