Verdachte aanranding meisje blijft vastzitten

De man die is aangehouden op verdenking van aanranding of verkrachting van een 8-jarig Nederlands meisje blijft nog zeker 24 uur in voorarrest. De krant Le Dauphiné Liberé meldde zaterdagavond dat de man vastzit in Largentière in het departement Ardèche.

De 32-jarige verdachte is afkomstig uit het zuiden van de Ardèche. Hij is vrijdag aangehouden en diezelfde dag nog verhoord. De man heeft geen strafblad.

Het Nederlandse meisje zou in de nacht van maandag op dinsdag zijn aangerand of verkracht op camping Du Vieux Pont in Saint-Alban Auriolles. Het is nog niet duidelijk wat precies is gebeurd. Het meisje sliep in een tent apart van haar ouders. Haar ouders hoorden het meisje in de nacht, omstreeks 3 uur, gillen. De dader ontkwam. De politie zette een dertigtal rechercheurs op de zaak.

DNA-sporen

Wat hen op het spoor van deze verdachte heeft gezet is nog onduidelijk. Ooggetuigen hebben verklaard de man maandagnacht bij de camping te hebben gezien, schrijft het plaatselijke filiaal van France Bleu. Het meisje herinnerde zich het silhouet van de dader en wat bijzonderheden over zijn kleding en heeft de politie kunnen helpen met het maken van een compositietekening.

Onmiddellijk na het drama zijn DNA-sporen veilig gesteld die mogelijk de schuld of onschuld van de verdachte kunnen bewijzen. Volgens Le Dauphiné Liberé duurt het normaal gesproken twee tot drie maanden tot het DNA-onderzoek is afgerond.

Tussen 2010 en 2012 werden de campings in de Ardèche ook al opgeschrikt door een reeks verkrachtingen van meisjes en jonge vrouwen. De 'campingverkrachter', zoals de dader al gauw werd aangeduid, werd uiteindelijk opgepakt en zit nog vast.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement