Veel animo voor activiteiten op fly-over

Tussen de 3500 en 4000 mensen zijn zaterdag naar het Kleinpolderplein in Rotterdam gekomen om te wandelen, te picknicken, muziekvoorstellingen bij te wonen en allerlei andere activiteiten te ondernemen. De fly-over van het verkeersknooppunt was door werkzaamheden dicht voor gemotoriseerd verkeer, waardoor kunstenaars het tot een eendagspark konden inrichten.

Met het initiatief wilden het Kunstenaarscollectief Observatorium en Stichting Werkgemeenschap Kleinpolder bewerkstelligen dat het publiek anders gaat denken over mobiliteit. ,,We hadden acht blokken van twee uur. In elk blok lieten wij uit veiligheidsoverwegingen maximaal vijfhonderd bezoekers toe'', liet een woordvoerster van de organisatie weten. ,,Een aantal blokken, waaronder die met optredens van Douwe Bob en Spinvis, was helemaal uitverkocht.''

Het evenement op de fly-over begon om zes uur met yoga. ,,Het was toen nog behoorlijk koud. Toch kwamen er circa 225 mensen met hun matje op de clinic af. Dt vond ik best wel dapper.'' Oudere mensen lieten weten dat de sfeer op de fly-over deed denken aan de autoloze zondagen van vroeger. ,,Ook waren mensen positief over het uitzicht dat ze vanaf de fly-over op de skyline van Rotterdam hadden'', aldus de woordvoerster.

Douwe Bob, dit jaar deelnemer voor Nederland aan het Eurovisiesongfestival, kwam niet te voet naar de fly-over. Hij arriveerde te paard in het eendagspark. De Zeeuwse polder-troubadour Broeder Dieleman sloot de reeks optredens en andere activiteiten zaterdagavond af.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement