Vader en zes kinderen houden zich mogelijk al jaren schuil in kelder in Ruinerwold

In een woning in Ruinerwold zijn zes volwassenen gevonden die daar mogelijk al jaren verbleven. Dat meldt de politie. De politie trof de mensen aan na een tip. De eigenaar van de woning, een man van 58 jaar, is aangehouden.

De politie meldt dat een persoon aan de bel trok met zorgen over de leefomstandigheden van de aangetroffen mensen.

De politie is naar de woning toe gegaan. „De eigenaar wilde niet meewerken aan het onderzoek”, meldt een politiewoordvoerder. Die persoon is aangehouden. Zijn rol wordt nog onderzocht.

Lees ook | Kroegbaas sprak weggelopen man (25) in Ruinerwold en tipte politie: ‘Hij was verwilderd en nog nooit naar school geweest’

Nog veel onduidelijk

Er zijn nog veel vragen, meldt de politie Drenthe. De eerste zorg nu gaat uit naar de familieleden. Wat zich precies in de boerderij heeft afgespeeld, is nog onduidelijk. „Alle scenario’s staan nog open”, twittert de politie.

Gezondheidstoestand

De politie wil uit privacyoverwegingen nog niets zeggen over de gezondheidstoestand van de zes mensen die uit de boerderij zijn gehaald. De boerderij ligt verscholen in het groen, een stuk van de hoofdweg af. Het bruggetje over een brede sloot dat toegang tot de weg naar die boerderij biedt, is afgezet met politielint.

Lees ook | Buurman in Ruinerwold: ‘Ik zag altijd maar één man daar, hij was er elke dag’

Wachten op het einde der tijden

Volgens RTV Drenthe gaat het om een gezin. De vader zou zes mensen schuil houden in een kelder. Ze zouden wachten op het ‘einde der tijden’.

De oudste zoon, een man van 25 jaar, meldde zich volgens de omroep gisteren verward bij een kroeg in Ruinerwold.

Een trap naar de kelder

Volgens RTV Drenthe heeft de politie de boerderij doorzocht en een trap naar een kelder ontdekt achter een kast. Daar zouden de vader en nog vijf kinderen verblijven, allen tussen de 16 en 25 jaar.

Het gezin hield zichzelf in leven met een groentetuin en een geit. Een buurman dacht dat er alleen een man in de boerderij woonde.

De familie is door de politie opgehaald en naar een recreatiepark gebracht. De kinderen hadden volgens RTV Drenthe geen idee dat er nog andere mensen op de wereld bestonden.

Lees ook LC+ | Jarenlang geïsoleerd en afgesloten van alles en iedereen: hoe schadelijk is het?

loading