VVD: wetsvoorstel beveiliging tegen piraten

De VVD is het getalm over het al dan niet toestaan van private beveiliging op koopvaardijschepen zat. De liberalen komen met een initiatiefwet die deze beveiliging tegen piraterij mogelijk moet maken, ook al is coalitiepartner PvdA er steeds niet voor te porren geweest. Het voorstel kan al bijna naar de Raad van State voor advies.

,,Ik heb nu al drie kabinetten zien worstelen met dit onderwerp, en hoezeer dit huidige kabinet ook inziet dat er iets moet gebeuren om onze koopvaardij adequate bescherming te bieden, voorlopig zie ik weer geen overeenstemming ontstaan over dit onderwerp.'' zegt initiatiefnemer Kamerlid Han ten Broeke.

Bijna alle Europese landen om Nederland heen staan al private beveiligers toe, aldus de liberaal. Hij snapt dat andere partijen in Nederland er moeite mee hebben, omdat ze zoiets liever niet in particuliere handen zien. Maar Ten Broeke denkt dat er verandering in de lucht hangt: ,,Ik zie dat meer en meer partijen doordrongen raken van de noodzaak tot goede wetgeving voor geclausuleerde en gecertificeerde inzet van private beveiligers. Anders dan het kabinet ga ik die partijen uitnodigen hun ideeën in dit initiatief te verwerken.''

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement