Twee doden gevonden in bioscoop Pathé aan Gedempte Zuiderdiep in Groningen, de politie gaat uit van een misdrijf

Zaterdagmorgen zijn twee dode mensen gevonden in de Pathé Bioscoop aan de Gedempte Zuiderdiep in Groningen. De politie gaat uit van een misdrijf.

Het is nog onbekend wie de overledenen zijn en wat zich heeft afgespeeld in de bioscoop. De omgeving is afgezet voor onderzoek. Ook het verkeer kan niet meer over het Gedempte Zuiderdiep rijden. De weg is afgesloten vanaf de Folkingestraat tot de Ruiterstraat.

Gebruikers van de parkeergarage konden tot het begin van de middag hun auto niet uit de garage halen. Rond 13.00 uur werd de parkeergarage weer vrijgegeven. Het Gedempte Zuiderdiep is nog wel afgesloten voor verkeer.

loading

‘Het is heel heftig’

Het is niet bekend wat de twee mensen in de bioscoop deden. Normaal gesproken controleren de medewerkers of er geen mensen achterblijven. Of dat gisteren gebeurd is, is niet duidelijk.

,,Er staan wel 5 politie-auto’s hier, en een ambulance. Het is allemaal afgezet zo ongeveer sinds een uur”, vertelt een medewerker van de winkel naast de bioscoop. ,,Wat er gebeurd is, weten we ook niet. Maar het is heel heftig.”

Parkeergarage

Volgens de politie gaan er geruchten dat de mensen zijn gevonden in de parkeergarage. Dat is niet juist. Waar de twee wel zijn gevonden wil de politie vanwege het onderzoek niet zeggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland