Toch protest schietincident in park Schiedam

Een groep van circa honderd demonstranten heeft vrijdagavond in Schiedam een tocht gehouden ter nagedachtenis aan de 21-jarige man uit Capelle aan den IJssel, die maandag door politiekogels om het leven kwam in het Beatrixpark.

De route van de demonstratie mocht aanvankelijk op last van de burgemeester van Schiedam niet door dat park leiden, maar gezien de beperkte omvang van de groep werd dat verbod later ingetrokken.

De demonstranten legden bloemen op de plaats in het Beatrixpark waar de Capellenaar overleed. Zij droegen spandoeken ('All black life matters' en 'Stop politiegeweld, elk leven telt') met zich mee. Verder riepen ze op tot gerechtigheid voor de man.

Woensdag werd duidelijk dat de neergeschoten Capellenaar zelf melding heeft gedaan bij 112 dat hij zou zijn beroofd en beschoten. In die melding gaf hij een signalement van de dader dat overeen kwam met het signalement van hemzelf. Rijksrecherche en OM houden er ernstig rekening mee dat de melding vals was en dat de Capellenaar bewust de confrontatie met de politie zocht.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement