Teams beleven koude jubileumeditie Roparun

De circa 8500 deelnemers aan de 25e editie van de sponsorloop Roparun hebben een koud en nat jubileum achter de rug. Desondanks kwamen alle 333 deelnemende teams maandagmiddag laat heelhuids over de finish in het centrum van Rotterdam.

Vooral de 81 teams die vanuit Hamburg in twee dagen tijd in estafette meer dan 500 kilometer naar de Maasstad liepen, hadden te lijden onder veel regenbuien en temperaturen dicht tegen het vriespunt. ,,Toch hebben de calamiteitenteams op de looproutes vanuit Hamburg en Parijs het bijzonder rustig gehad en is alles soepel verlopen'', zei woordvoerder Willem van de Ven namens de Stichting Roparun.

De deelnemers brachten in deze jubileumeditie tot dusver 2,2 miljoen euro bijeen voor de zorg aan kankerpatiënten, maar dat bedrag zal tot aan de slotavond van het evenement op 3 juni ,,ver worden overtroffen'', voorspelt de woordvoerder.

Vorig jaar bracht de Roparun iets meer dan 5 miljoen euro op. In de afgelopen 25 jaar is ruim 67 miljoen euro bijeen gelopen voor projecten die het leven voor mensen met kanker kunnen veraangenamen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement