Stadsparken omgetoverd tot kampeerterreinen

Gezinnen, singles, senioren, yuppen en daklozen. De komende weken mogen alle soorten stadsbewoners hun tentjes opslaan op De Buurtcamping in negen parken in Utrecht, Amsterdam, Haarlem en Tilburg. De Buurtcamping begon in 2013 als kleinschalig initiatief in een parkje in Amsterdam en is inmiddels uitgeroeid tot landelijk zomervakantieproject. Van vrijdag tot en met zondag vindt de aftrap plaats in het Noordse Park, het Majellapark en Park de Gagel in Utrecht.

Het weekend daarop volgen buurtcampings in het Sloterpark, Rembrandtpark, Noorderpark en Egeldonk in Amsterdam, het Nelson Mandela Park in Haarlem en de Stadscamping Tilburg.

De Buurtcamping is bedoeld om buurtbewoners in de grote stad dichter bij elkaar te brengen en ze vakantie te laten vieren om de hoek. Vrijwilligers en campinggasten organiseren met elkaar verschillende activiteiten, van yogalessen en een gezamenlijke barbecue tot speurtochten en een bonte avond.

Singer-songwriter Gerson Main opent De Buurtcamping in Utrecht en gaat vervolgens op tournee langs de andere stadskampeerterreinen.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement