Slachtoffers bioscoopmoord Groningen waren getrouwd en woonden in Slochteren

Bioscoop Groningen ook zondag nog dicht ANP

De slachtoffers van de moord in de Pathé-bioscoop in Groningen woonden in Slochteren en waren getrouwd. Het gaat om Gina en Marinus. Het echtpaar maakte al jaren schoon in de bioscoop.

Dat melden betrokkenen. De politie wil nog niets zeggen.

Volgens het Algemeen Dagblad zijn de twee het slachtoffer geworden van een uit de hand gelopen overval .

Zaterdagochtend werden twee levenloze lichamen gevonden in de bioscoop in het centrum van Groningen. De politie ging uit van een misdrijf. In de avond ging een opsporingsbericht uit voor Ergün Senarabaci.

Dit is Ergün Senarabaci, die wordt gezocht voor de dubbele bioscoopmoord in Groningen

Getrokken pistolen

Nadat de politie op zaterdagochtend een melding kreeg dat er twee lichamen waren gevonden, gingen agenten met getrokken pistolen het pand in. Ook werd de straat afgezet en de parkeergarage, onder de bioscoop, werd enkele uren afgesloten. Pathé schrapte alle filmvoorstellingen van dit weekend.

De verdachte, Senarabaci, stond zo goed als zeker donderdag voor de politierechter in Groningen, wegens het rijden onder invloed van cannabis in Sappemeer.

Volgens het AD heeft Senarabaci een woning in Rotterdam . De krant meldt dat de politie zaterdagavond de deur van dat huis heeft geforceerd.

Een week voor de moord logeerde hij in het Martinihotel en het Budgethotel in Groningen, beide slechts enkele meters verwijderd van bioscoop Pathé. Hij werd op 18 oktober uit het hotel gezet, omdat hij rookte op de kamer. Een deel van zijn bagage staat er nog.