School mag sneller sluiten als les maar doorgaat

School mag sneller sluiten als les maar doorgaat ANP

Scholen worden niet langer afgerekend op het openhouden of sluiten van hun deuren, maar op het doorgaan van hun onderwijs. Dat kan soms ook thuis, of in nog andere vorm. Zo hoopt het kabinet de scholen voorlopig de ruimte te geven om de coronacrisis te doorstaan.

Onderwijsministers Ingrid van Engelshoven en Arie Slob overlegden vrijdag urenlang met schoolbesturen, vakbonden en andere vertegenwoordigers van het onderwijs over de maatregelen van het kabinet om het coronavirus een halt toe te roepen. De ministers willen er vooralsnog niet aan om basis- en middelbare scholen te sluiten, al gaan in het onderwijs steeds meer stemmen op om dat toch te doen.

"Als het echt niet gaat, moet je een alternatief verzinnen voor het onderwijs op school", zegt Paul Rosenmöller namens de schoolbesturen van het voortgezet onderwijs. "Of de school zelf dicht is, is niet langer de relevante vraag", zegt Rinda den Besten, zijn evenknie namens het basisonderwijs. Als dat het beste is, gaat een school dicht. Maar vooropstaat dat leerlingen onderwijs blijven krijgen.

home
net-binnen
menu