Rutte: er is genoeg wc-papier. We kunnen tien jaar poepen

Premier Mark Rutte heeft donderdag medewerkers van een grote AH-supermarkt in Den Haag een hart onder de riem gestoken in de drukte die ze ervaren doordat mensen massaal spullen zijn gaan hamsteren.

Vooral met de behoefte aan wc-papier speelde Nederland zich via sociale media internationaal in de kijker. Hamsteren is níet nodig, herhaalde Rutte voor de NOS-camera. Ook wc-papier is er genoeg in heel Nederland, zei hij tegen een klant. "Er is zoveel. We kunnen tien jaar poepen."

Vakkenvullers vertelden tegen Rutte hoe zij zelf proberen klanten op voldoende afstand te houden in verband met besmettingsgevaar. Soms buitelden klanten over elkaar en winkelmedewerkers heen om spullen te pakken. Sommige vakkenvullers zetten daarom kratten om zichzelf heen als zij de schappen bijvullen of ze doen net alsof ze niezen om klanten op afstand te houden.

De premier bekeek hoe er plastic schotten om de kassa's worden gezet om de medewerkers en klanten te beschermen. Ook worden lijnen op de grond geplakt om klanten aan te geven welke afstand ze moeten aanhouden.

In andere supermarkten worden soortgelijke maatregelen genomen.

[firstName], je hebt net een artikel gelezen! Nu je hier toch bent, vragen we graag je aandacht voor het volgende:

Je hebt op dit moment een gratis account. En dat is natuurlijk prima. Je hebt daarmee toegang tot een belangrijk deel van het nieuws dat onze 100+ journalisten elke dag brengen, maar je mist nu wel veel. Zo kan je niet onbeperkt onze verdiepende PREMIUM-artikelen lezen en heb je ook geen toegang tot onze digitale krant. Zonde natuurlijk! Daarom bieden we je graag een proefabonnement aan, zodat je kennis kan maken met alle interessante extra’s die je nu mist.

Onze PREMIUM-artikelen bieden verdieping van het nieuws. Ook de extra's van de Leeuwarder Courant vallen onder PREMIUM, zoals bijzondere columns en commentaren. Met trots gemaakt voor de lezers die willen weten hoe het écht zit. In tekst, foto en video leggen wij uit wat het nieuws betekent voor jou en jouw omgeving.

Bekijk proefabonnementen
Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement