Ruim 7000 donateurs voor tv-show WNF

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) heeft 7584 nieuwe donateurs gekregen. Zij hebben zich bij de natuurorganisatie aangemeld tijdens de televisieshow Zet de Aarde op 1 die woensdagavond live werd uitgezonden op NPO 1.

Bekende artiesten als René Froger, Frans Bauer en Ellen ten Damme zongen in de uitzending onder begeleiding van het Metropole orkest een speciaal geschreven nummer. Ook andere bekende Nederlanders vertelden hun verhaal op live-televisie. 'Dieren in het nauw' stonden centraal in het programma. Mensen konden bellen om een donatie te doen aan het WNF.

,,Dat zo veel mensen vanavond hebben gebeld om ons natuurbeschermingswerk structureel te steunen is echt fantastisch'', zei algemeen directeur Johan van de Gronden van het WNF na de uitzending. ,,Het laat zien dat we met veel steun echt een leefbare aarde kunnen achterlaten.'' Van de Gronden bedankte de artiesten, ambassadeurs en vrijwilligers voor hun inzet.

De organisatie hoopt dat er nog meer mensen donateur worden tijdens de herhaling van het programma zaterdag. Ook dan kan er gebeld worden.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement