Ruim 40 buschauffeurs bij staking Almere

Ruim veertig buschauffeurs hebben zich dinsdagochtend in Almere gemeld bij de staking om de veiligheid in de bussen te verbeteren. ,,Het loopt goed hier'', aldus Jan Heilig van FNV Streekvervoer. ,,Er wordt met de bussen niet uitgereden. Het hele management is er ook. De sfeer is goed. We wisten dat er bereidheid was om te staken en dat blijkt ook aan de opkomst.''

De buschauffeurs staken dinsdagochtend tot half tien. Er rijden geen bussen in Almere en geen streekbussen naar Amsterdam, Hilversum en Utrecht. De chauffeurs willen van de gemeente toezeggingen over veiligheidsmaatregelen. Ze willen andere apparatuur in de bussen zodat er niet meer contant betaald kan worden. ,,We hebben tot nu toe echter helemaal niks van de wethouder gehoord. Als dit zo blijft gaan we volgende week weer actie voeren. Dat gebeurt dan woensdag of donderdag'', zei Heilig.

Connexxion had een kort geding aangespannen om de staking te verbieden. De vervoerder vond dat de reiziger door de actie te veel wordt gedupeerd. De rechtbank in Utrecht oordeelde maandag echter dat de actie van FNV Streekvervoer door mocht gaan.

Toon reacties

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement