Rijen mensen voor winkels in aanloop naar lockdown

Rijen mensen voor winkels in aanloop naar lockdown ANP

Voor meerdere winkels in koopcentrum In de Bogaard in Rijswijk staan maandagmiddag rijen mensen nu bekend is geworden dat niet-essentiële winkels al in de nacht van maandag op dinsdag dicht moeten wegens het grote aantal coronabesmettingen. Bij onder meer de cosmeticawinkels Douglas en Rituals en bij de Hema en boekhandel Bruna is er grote drukte.

Een man die bij Bruna in Rijswijk in de rij staat, vindt het goed dat de meeste winkels dicht gaan. "De mensen volgens de regels niet op. Ik zie nog te veel mensen zonder mondkapjes en dan is dit de consequentie."

Bertie Beekman wacht in de rij bij Rituals omdat ze nog snel wat kerstcadeautjes voor de kinderen wil kopen. "Ik vind het goed dat alles dichtgaat, het had al eerder moeten gebeuren."

Ook zijn er mensen die nog snel een boek willen lenen nu de coronamaatregelen worden verscherpt. Zo staat er maandagmiddag voor de bibliotheek in Roermond een lange rij mensen te wachten. Ook zijn er mensen die nog snel een kerstboom kopen nu het nog kan. In onder meer Eindhoven is het druk bij verkooppunten van kerstbomen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Binnenland